Vianoce sú aj o pomoci

05.12.2013 Prešov

Prešov, 5.12.2013 - Veľkosť spoločnosti sa pozná podľa toho, ako sa dokáže postarať o tých slabších. Týmto heslom sa riadia prešovskí dobrovoľníci, ktorí sa opäť, s obdobím prichádzajúcich Vianoc, rozhodli pomôcť krásnej myšlienke a nadviazať na úspešnú tradíciu organizovania vianočnej burzy.
Prichádza čas Vianoc, obdobie radosti, spolupatričnosti v kruhu rodiny a najbližších. Život však píše aj smutné príbehy a tieto Vianoce nebudú pre každého tými vysnívanými. A prázdna detská postieľka v detských izbách je toho symbolom... Naši najmenší, detičky a ich rodiny, ktoré osud ťažko skúša, sa stali impulzom pre pomoc zo strany prešovských dobrovoľníkov, ktorí sa opäť rozhodli pomôcť dobrej veci a nadviazať na úspešné dva ročníky Vianočného dobročinného bazára handmade výrobkov.
V priestoroch Knižnice P. O. Hviezdoslava (Sídlisko III. v Prešove) sa túto sobotu (7.12.2013) pod jej záštitou už po tretíkrát uskutoční od 10:00 do 18:00 h Vianočná burza handmade výrobkov.
Výťažok tohtoročnej burzy bude venovaný neziskovej organizácii Svetielko Pomoci, ktorá poskytuje komplexnú a celoročnú pomoc rodinám s onkologicky chorými deťmi v liečbe, po liečbe v terminálnom štádiu života a rodinám po strate dieťaťa. Podporiť túto myšlienku príde aj bábkové divadlo Babadlo (11:00 h), skupina Hrdza (13:00 h) a skupina Free Voices (17:00 h).
A čo si budeme môcť kúpiť?
Ručne vyrobené veci – vianočné dekorácie, háčkované výrobky, doplnky do bytu, bižutériu a pod.
Organizátori sa tešia na Vašu návštevu a vopred ďakujú za každý minutý cent! Partnerom akcie je Mesto Prešov.
 
PhDr. Veronika Kmetóny Gazdová
hovorkyňa primátora
 

Vyberte región

mark